Proef de zon. Kok Rob Twigt van Culibuzz heeft twee maanden in Spanje doorgebracht om de smakelijkste kneepjes te leren. U wordt ontvangen met “pan con tomate” en een glaasje spaanse cava.

Uit onderstaande lijst kan vooraf een keuze gemaakt worden om zo tot een smakelijk en gevarieerd tapas buffet te komen.

Vis/schelp- en schaaldieren

  • Almejas en Salsa Verde de Hierbas - venusschelpen in kruidige knoflooksaus
  • Escalivada con anchoas – gegrilde groenten met ansjovis
  • Gamba’s in knoflook
  • Tortillitas de Camarones  - tortilla van garnalen

Vlees

  • Tortilla con calabacin y chorizo - tortilla met courgette en chorizo
  • Albondigas a la Cataluna - Catalaanse gehaktballetjes
  • Albondigas Andalucía - gehaktballetjes uit Andalusië
  • Bric de Gambas y Espinacas - garnalen-spinazierolletjes
  • Calamares a la parrilla en vinagreta - gegrilleerde pijlinktvis in vinaigrette
  • Chipirones en cerveza - inktvis in biersaus
  • Chorizo con Aceitunas y Cava - Chorizo met olijven en cava
  • Empenada con chorizo y queso - Empenada met Chorizo en kaas
  • Allitas de pollo a ajengibre - kippenvleugeltjes in gembersaus
  • Higados al jerez - kippenlevertjes in sherrysaus

Groenten/vegetarische gerechten

  • Gemarineerde biet met manchego
  • Patatas Bravas - aardappelen met pikante tomatensaus
  • Champiñones a vino blanco y jerez - champignons in witte wijn en sherry
  • Berenjena en adobo - gemarineerde aubergine
  • Huevos de codorniz marinado - gemarineerde kwarteleitjes
  • Ajotomate – tomatensalade
  • Albacines agridulces - zoetzure courgette
  • Alcachofas en escabeche - gemarineerde artisjokken
  • Berenja con queso - gebakken aubergines met kaas
  • Cazuelita de habas - Cazuelita met tuinboontjes en ei

Deze workshop staat onder leiding van Rob Twigt (www.culibuzz.nl).

Spaans1