Hebt u even .... Eigenlijk past de Indonesische kookworkshop niet in de tijd die staat voor de normale kookworkshop, maar met wat aanpassingen kunnen we u toch kennis laten maken met deze rijke, geurige keuken.

We beginnen met uitleg over het menu en de diverse Indonesische ingrediënten. Daarna gaan we met elkaar gedurende 1½ - 2 uur aan de kook om een echt Indonesische rijsttafel te maken, bestaande uit:

  • Huisgemaakte sambal
  • Kroepoek
  • Nasi koening (gele feestrijst)
  • Een kipgerecht
  • Een varkensvleesgerecht
  • Een eigerecht
  • Sateh met pindasaus
  • Drie groentengerechten
  • Een visgerecht

In verband met de beperkte tijd, zal de kok al twee rundvleesgerechten van te voren bereiden, net als twee bijgerechtjes. Tijdens het koken wordt nog een Indonesische snack geserveerd. Als alle gerechten klaar zijn, worden deze in buffetvorm gepresenteerd. De deelnemers gaan gezamenlijk genieten van alle gerechten, terwijl de kok in de keuken voorbereidingen voor het dessert treft. De Indonesische kookworkshops worden verzorgd door Astrid Stoops van www.kijkopwijn.nl (vele jaren doorgebracht in Azië) of Boudewijn Coert van www.toko-boco.nl (de Indonesische keuken met de paplepel ingegoten gekregen).

Indonesisch2

Indonesisch1

Indonesisch3